Sophie

Charlotte Månsson, Vestergade 21, 4030 Tune, Mobil 4056 2607, Mail charlotte@kannoget.dk

Spirgårdens Sofia er min tredje boxer tæve, hun er en noget andeledes hund end jeg har haft før, men det siges at man "får" den hund man kan "klare", så jeg har taget hende med humor og valgt at "uddanne" mig selv i stedet for, at prøve på at få hende til at være som mine to tidligere tøser.

Sophie er en træningshund der elsker at arbejde, og gør det bedre end mig, især hvis der er "guffer" og/eller legetøj som belønning. Dette er en gave, så jeg kan skifte mellem de belønninger som hun får for, at yde det jeg prøver at formindle til hende. Der er flere fører-fejl end hunde-fejl, så det prøver jeg, at huske hver gang det ikke går helt efter bogen ..... øv, øv selverkendelse !!!

 

Sophie er altid med på sjov og ballade, man er vel en boxer !!! Men hun kan også blive træt og så soves der med lyd, spjæt og "flad-ud-teknik" der også kendetegner en typisk boxer. Hvis jeg indbyder til mere sjov og leg, så er hun klar med det samme, men hun kan også være den rolige hund, der bare skal klappes en gang i mellem og lige have styr på hvor jeg er og hvad jeg laver.

En tur i skoven er lise for begge vores sjæle, så det gør vi så ofte det kan lade sig gøre, der er heldigvis flere muligheder her i området, så det bliver aldrig kedeligt.

Stranden er også en mulighed i vinterhalvåret, men det blæser som reglen så meget så jeg vælger læ mellem træerne :)

Jeg er så heldig at Kæledyrkompagniet ligger indenfor en rimelig radius, så der kommer vi til hundeleg, så ofte som det kan lade sig gøre. Sophie kun var 4 måneder, da hun var der første gang. Hun har lært "hundsk" på den gode måde, og jeg har fået en masse viden ud af de instruktører der står for hundeleg, ikke mindst Gitte selv, som er en videnbank uden lige.

Hos Kæledyrkompagniet køber jeg også hundefoder, Essential Foods, så det er dejlig nemt når jeg er ude for at lege, så lige at tage en sæk med hjem.

Sophie er købt med henblik på at få hvalpe, hvis hun vel at mærke havde sundhedsresultater der var ok, og hendes væsen var godt. Det ved man ikke når man står som hvalpe-køber og skal vælge en hvalp ud af et kuld, som man ikke selv har i huset.

Jeg gik efter devisen, hvis forældredyrene er sunde, så er grundlaget bedre end hvis de ikke er, derudover må tiden vise hvad det er jeg reelt er kommet hjem med.

Det er lidt som at vælge mellem "et-halv-kilo-fars" i den ene hånd og "et-halv-kilo-fars" i den anden hånd - hvilken "portion" vælger du ????

Ud fra alle Sophies resultater, ser det ud som om jeg valgte rigtigt, men intet er sikkert, før afkom og leve alder og kvaliteten af disse er prøvet helt til ende.

 

Kennel Kannoget